PRZEPIS na makaron z szynką i brokułami
Reklama
Składniki:
- 200 g szynki z beczki JBB
- 400 g makaronu penne
- kilka różyczek ugotowanego brokuła al dente
- 300 ml śmietany 18%
- 70 g sera z niebieską pleśnią
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- oliwa do smażenia
- sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
Na odrobinie oliwy podsmaż szynkę pokrojoną w kostkę, dorzuć pokrojoną cebulę oraz rozdrobiony czosnek. Całość podsmaż aż zarumieni się cebulka. Dodaj śmietanę i podgrzewaj chwilę, następnie dodaj kawałki sera z niebieską pleśnią. Sos przemieszaj do momentu, kiedy ser ładnie się rozpuści, dopraw solą i pieprzem. Na koniec dodaj ugotowany wcześniej brokuł i makaron.
Komentarze