PRZEPIS na burrito z awokado, jajkiem i salsą pomidorową
Reklama
Składniki (4 porcje):
- 4 tortille pełnoziarniste
- 2 dojrzałe awokado
- 6 jajek
- 2 łyżki masła
- 2 duże pomidory
- sok z połowy limonki
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 cebula
- 1 garść świeżej kolendry
- kilka łyżek sosu Trinidad Scorpion Roleski
- sól, pieprz
Przygotowanie
1. Cebulę i pomidory siekamy w drobną kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, olejem sezamowym i sokiem z limonki, całość mieszamy.
Reklama
2. Awokado kroimy w cienkie plastry, kolendrę siekamy.
3. Na dużej patelni topimy masło, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy omlet/przysmażoną jajecznicę.
4. Na suchej patelni rumienimy tortille.
5. Każdą tortillę smarujemy niewielką ilością sosu na środku wykładamy kawałek omletu, obok awokado, salsę pomidorową i kolendrę. Zginamy dwa boki i dół do środka i zwijamy w górę dociskając. Burrito można dodatkowo zrumienić na rozgrzanej patelni.
Komentarze(0)
Pokaż: