PRZEPIS na omlet dyniowy z płatkami zbożowymi i figą (2-3 porcje)
Reklama
Składniki:
• 100 g płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
• 4 jajka
• czubata łyżka puree z dyni
• 1/4 łyżeczki cynamonu
• szczypta soli
• odrobina oleju rzepakowego do natłuszczenia patelni
• 2 dojrzałe figi
Przygotowanie
1. Oddzielamy żółtka od białek.
2. Żółtka ucieramy na gładką i puszystą masę wraz z cynamonem i puree z dyni.
3. Białka ubijamy na sztywno z solą, po czym dodajemy do masy z żółtek i delikatnie mieszamy.
4. Wylewamy na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię.
5. Smażymy pod przykryciem na średnim ogniu.
6. Podajemy z pokrojoną figą i płatkami.
Komentarze (1)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarsze