PRZEPIS na batony owsiane

Składniki:

• 150 g płatków owsianych zwykłych (np. marki Halina)

• 150 g mieszanki orzechów z żurawiną lub dowolnie innych orzechów i suszonych owoców

• 100 g masła

• 150 g miodu

Przygotowanie

1. Orzechy i suszone owoce posiekać na drobniejsze kawałki. Masło rozpuścić w rondelku z miodem tak aby składniki się połączyły.

2. W misce wymieszać orzechy z płatkami owsianymi i dodać rozpuszczone masło. Całość połączyć.

3. Małą blaszkę do pieczenia obłożyć papierem do pieczenia i przełożyć na nią masę na batony. Piekarnik ustawić na grzanie góra i dół bez termoobiegu i rozgrzać do 150 stopni. Masę piec przez około 25 minut.

4. Po wyciągnięciu zostawić do przestudzenia. Wyciąć batony.

Smacznego!