PRZEPIS na sałatkę grecką
Reklama
Składniki (2 porcje):
• 3 średnie pomidory
• 1–2 ogórki (gruntowe)
• 50 oliwek Beach Flower
Reklama
• 1 mała ceb
• 100 g sera feta
• garść rukoli
• oregano (suszone)
• 4 łyżki oleju Rapso
• 1 łyżka szczypiorku
• sól, pieprz
Przygotowanie
1. Warzywa umyj i obierz. Pomidory pokrój w ósemki, ogórki i cebulę w plastry.
2. Układaj warzywa naprzemiennie na wsypanej do miski rukoli.
3. Na wierzch sałatki połóż kawałki sera – nie musisz go kroić, może być połamany.
4. Całość delikatnie dopraw solą i pieprzem oraz skrop olejem wymieszanym z oregano.
5. Podawaj od razu po przyrządzeniu.
Komentarze(0)
Pokaż: