PRZEPIS na kremową sałatkę z kurczakiem, jabłkiem i bakaliami
Reklama
Składniki:
• podwójna pierś z kurczaka
• 3 jabłka
• 100 g Żurawiny całe owoce Bakalland
• 70 g Orzechów nerkowca Bakalland
• łyżka sosu sojowego
• mały kubeczek jogurtu naturalnego
• 2 łyżki miodu (np. wielokwiatowego)
• oliwa z oliwek
• sól, pieprz
Przygotowanie
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i zamarynuj w sosie sojowym na godzinę. Po tym czasie usmaż kurczaka na łyżce oliwy z oliwek. Jabłka pokrój w kostkę, wcześniej wykrawając gniazda nasienne. Jogurt połącz z solą i pieprzem. Usmażoną pierś z kurczaka przerzuć do miski, następnie jabłka, orzechy nerkowca, żurawinę, jogurt naturalny oraz miód. Całość dokładnie wymieszaj.
Komentarze