PRZEPIS na kremową sałatkę z kurczakiem, jabłkiem i bakaliami

Składniki:

• podwójna pierś z kurczaka

• 3 jabłka

• 100 g Żurawiny całe owoce Bakalland

• 70 g Orzechów nerkowca Bakalland

• łyżka sosu sojowego

• mały kubeczek jogurtu naturalnego

• 2 łyżki miodu (np. wielokwiatowego)

• oliwa z oliwek

• sól, pieprz

Przygotowanie

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i zamarynuj w sosie sojowym na godzinę. Po tym czasie usmaż kurczaka na łyżce oliwy z oliwek. Jabłka pokrój w kostkę, wcześniej wykrawając gniazda nasienne. Jogurt połącz z solą i pieprzem. Usmażoną pierś z kurczaka przerzuć do miski, następnie jabłka, orzechy nerkowca, żurawinę, jogurt naturalny oraz miód. Całość dokładnie wymieszaj.