PRZEPIS na kokosowy deser jaglany na herbatnikach z musem pomarańczowym

Składniki:

• 1 opakowanie budyniu jaglanego smak waniliowy Delecta

• 500 ml mleka

• 30 g cukru

• 2 pomarańcze

• 5 łyżek mąki kokosowej lub wiórków kokosowych Bakalland

• 25 g cukru

• 8 herbatników

• garść pistacji Bakalland

Przygotowanie

Na początek kruszymy herbatniki i wsypujemy na spód słoiczka. Następnie przygotowujemy budyń jaglany według instrukcji na opakowaniu, a po wystudzeniu miksujemy z mąką kokosową (mogą być też wiórki). Nakładamy masę na pokruszone herbatniki. Kiedy już to zrobimy, pora zabrać się za pomarańcze – filetujemy je i dusimy około 10 minut na patelni na rozgrzanym cukrze. Pamiętajmy, aby ich nie mieszać! Następnie blendujemy je, a gotowy mus nakładamy warstwowo na budyń. Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi i pistacjami.