PRZEPIS na gazpacho

Składniki (4 porcje):

• 4 puszki pomidorów Happy Frucht

• 2 czerwone papryki

• 1 średnia cebula

• 3 ząbki czosnku

• 3 ogórki gruntowe

• 4 kromki pieczywa białego (może być czerstwe)

• sok z 1/2 limonki

• 4 łyżki oleju rzepakowego Rapso

• sól, pieprz

Dodatki:

• ser feta

• rukola

• oliwki Beach Flower

• ogórek

• ziarenka czerwonego pieprzu

Przygotowanie

1. Paprykę przekrój na ćwiartki, wyciągnij gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

2. Cebulę i czosnek obierz oraz pokrój w kostkę.

3. Pomidory przełóż do kielicha miksera. Dodaj pokrojone ogórki, cebulę, paprykę, obrane ząbki czosnku. Dodaj pieczywo, olej oraz wyciśnij sok z limonki. Wszystko dokładnie zmiksuj.

4. Schłodź zupę, np. przez noc.

5. Podawaj chłodnik z zaproponowanymi dodatkami.