PRZEPIS na parówki w cieście naleśnikowym

Składniki:

Na naleśniki:

• 500 ml mleka

• 2 jajka

• 3 łyżki soli i cukru

• 3 łyżki oleju

• 1 szklanka wody

• 200 g mąki

Na farsz:

• Parówki (np. Polanki od JBB Bałdyga)

• 100 g żółtego sera

Na panierkę:

• 2 jajka

• 100 g bułki tartej

• Olej do smażenia

Przygotowanie

Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj. Następnie usmaż je na patelni z obu stron. Zetrzyj żółty ser. Po usmażeniu, na naleśnik połóż trochę sera, a na to parówkę. Zwiń jak krokiety. Następnie rozbełtaj jajka. Każdy naleśnik panieruj w jajku, a następnie w bułce tartej. Rozgrzej patelnię i nalej olej. Naleśniki z parówkami smaż z każdej strony, do momentu aż się zarumienią.