PRZEPIS na sałatkę brazylijską
Składniki:
• 1 woreczek mieszanki sałat Brasiliana mix marki Eisberg
• 6 krewetek koktajlowych
• 1 garść prażonych orzechów nerkowca
• ½ czerwonej cebuli
• 1 pomarańcza
• 1/3 pęczka kolendry
• 1 łyżka masła
• sok z ½ limonki
• 4 łyżki oliwy z oliwek
• sól morska
•pieprz
Przygotowanie
Posolone krewetki skropić limonką i usmażyć na maśle. Do miski wsypać mieszankę sałat Brasiliana mix, dodając pokrojoną na cząstki pomarańczę, posiekaną kolendrę, cebulę
i orzechy. Całość polać oliwą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Na koniec, na wierzch sałatki, wyłożyć przestudzone krewetki.
Aby go zobaczyć przejdź do strony z najnowszymi komentarzami.