PRZEPIS na omlet ze szparagami, szczypiorkiem i szałwią

Składniki:

• 4 jaja

• 1 opakowanie polędwicy wędzonej NATURA firmy Konspol

• Pół szklanki mleka

• 3 zielone szparagi

• 3 żółte szparagi

• pęk świeżego szczypiorku

• kilka liści szałwii

• 1 łyżka masła

• sól, pieprz, chili, szczypta gałki muszkatołowej

Przygotowanie

Szparagi myjemy, odkrawamy zdrewniałe końce i kroimy na drobne kawałki. Jajka mieszamy z mlekiem i lekko ubijamy mikserem, doprawiamy szczyptą gałki muszkatołowej, chili, pieprzem i solą. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy szparagi oraz pokrojone w mniejsze kawałki plasterki polędwicy wędzonej. W dalszej kolejności na patelnię wylewamy przygotowaną wcześniej masę jajeczną i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Pod koniec omlet oprószamy posiekanym szczypiorkiem oraz liśćmi szałwii.