PRZEPIS na grzanki z kaszanką podawane z salsą z buraka i mango i sałatką mikro ziół
Składniki:
• 1/2 opakowanie kaszanki gryczanej ZM Pekpol
• 1 cebula
• 4 kromki wiejskiego chleba
• garść micro ziół (może być mieszanka)
• 1 słoiczek buraczków marynowanych w całości
• 1 dojrzałe mango
• 1 łyżka świeżo posiekanej pietruszki
• 1 łyżka musztardy francuskiej
• 2 łyżeczki miodu
• 1 łyżeczka octu jabłkowego + odrobina do sałatki
• oliwa
• sól i pieprz
Przygotowanie
Kaszankę wyciągnąć z osłonki. Cebulę pokroić w kostkę. Obsmażyć na oleju cebulę przez 2 minuty dodać do niej kaszankę i smażyć kolejne 5 minut. Kromki chleba skropić oliwą i grillować aż się ładnie przyrumienią.
Buraki pokroić w kostkę, mango obrać i pokroić tak samo jak buraki. Tuż przed podaniem połączyć buraki, mango, pietruszkę, musztardę, miód i ocet.
Micro zioła skropić oliwą i octem, doprawić solą.
Kaszankę nałożyć na grillowaną kromkę chleba, udekorować sałatką i podawać z salsą.
Smacznego!
Komentarze(0)
Pokaż: