PRZEPIS na zielone naleśniki z jarmużem, fetą i ciecierzycą

Składniki:

Ciasto:

• 80 g Szpinaku młodego marki Eisberg

• 1 jajko

• 400 ml mleka

• 300 g mąki pszennej

• 1 łyżka oleju kokosowego

• szczypta soli

Farsz:

• 300 g Jarmużu marki Eisberg

• ½ szklanki gotowanej na parze ciecierzycy

• 150 g sera feta

• 2 ząbki czosnku

• 1 łyżka oleju rzepakowego

• sól i pieprz – wedle uznania

Przygotowanie

Liście młodego szpinaku zblendować dokładnie z mlekiem i mąką na aksamitną masę. Dodać jajko oraz olej i wymieszać. Po uprzednim rozgrzaniu lekko natłuszczonej patelni smażyć naleśniki na małym ogniu z obu stron.

Na oleju rzepakowym podsmażyć jarmuż aż zmniejszy swoją objętość. Następnie należy dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i ciecierzycę. Do przestudzonego farszu dosypać pokruszony ser feta. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Usmażone wcześniej naleśniki wypełnić farszem i zwinąć w koperty. Smacznego!