PRZEPIS na różowe jajka z twarożkiem i chrzanem cytrynowym

Składniki (9 jaj -18 połówek):

• 9 jaj

• 2,5 łyżeczki chrzanu z cytryną Krakus

• 300-400 g serka twarożkowego naturalnego

• 2 łyżki drobno pokrojonego koperku

• 1/2 pęczka rzodkiewki

• 2 butelki koncentratu barszczu czerwonego Krakus

• kiełki

• sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

• Jajka ugotuj na twardo, ostudź.

• Przełóż do miski i zalej koncentratem barszczu czerwonego Krakus. Jajka powinny być całkowicie zakryte.

• Miskę owijamy folią spożywczą i przekładamy na 2 dni do lodówki.

• Po tym czasie jajka wyciągamy i przekrawamy na pół i ostrożnie wyciągamy żółtko.

• Serek łączymy z chrzanem z cytryną Krakus, koperkiem, pokrojonym w kostkę lub startymi rzodkiewkami.

• Całość mieszamy i ewentualnie doprawiamy do smaku.

• Połówki jajek faszerujemy naszym nadzieniem i ewentualnie ozdabiamy plasterkiem rzodkiewki i kiełkami.