PRZEPIS na kolorowe tortille z szarpaną wieprzowiną i warzywami
Składniki:
• 1 porcja wieprzowiny przygotowanej metodą sous vide - „Mięso pomału uwarzone” marki Berger
• 4 tortille
• 1 czerwona papryka
• 1 cebula
• sałata rzymska
• 1 serek śmietankowy
Przygotowanie
Wyjąć Mięso pomału uwarzone z opakowania foliowego i przełożyć do dołączonej aluminiowej foremki, razem z sosem/galaretką, który się wytworzył. Foremkę z mięsem umieścić w piekarniku rozgrzanym do temp. 200C i piec przez około 40 minut. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić
wraz z cebulą w drobną kosteczkę. Sałatę umyć, porwać na mniejsze kawałki. Mięso wyjąć
z piekarnika, odczekać aż ostygnie i poszarpać je widelcem na kruche włókna. Placki tortilli posmarować serkiem, rozłożyć sałatę, pokrojoną paprykę i cebulkę oraz poszarpane mięso. Tortille zwinąć w ruloniki, pokroić na kawałki o grubości ok. 2 cm, a następnie ułożyć na półmisku.
Komentarze(0)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarsze