PRZEPIS na chiński stir fry

Składniki:

• Cebula

• Por

• Groszek cukrowy

• Pieczarki

• Marchewka

• Garść orzeszków ziemnych

• Łyżka sosu sojowego

• Min kolby kukurydzy marki Sandra

• Makaron chow mein

• Łyżka pokrojonego świeżego imbiru

• Ząbek czosnku

• Polędwiczki z kurczaka

• Chili

• Olej

Przygotowanie

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa kroimy: marchewkę i kolbę w słupki, pieczarki przekrawamy na pół, cebulę w kostkę, pora w grube plastry. Na patelni lub woku rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa, przeciśnięty przez praskę czosnek, orzeszki, imbir i kurczaka. Smażymy wszystko przez kilka minut. Dodajemy sos sojowy oraz chili. Podsmażamy jeszcze przez chwilę. Dodajemy makaron. Mieszamy i smażymy przez 3-4 minuty. Podajemy od razu po przyrządzeniu.