PRZEPIS na zupę krem paprykowo-pomidorową
Składniki (3-4 porcje):
• 3 duże czerwone papryki
• 1 puszka pomidorów pokrojonych Happy Frucht
• 2 średnie cebule
• 4 duże ząbki czosnku
• 4 łyżki oleju Rapso + do skropienia grzanek
• pieprz zielony Beach Flower
• parmezan
• pieczywo na grzanki
• sól, pieprz
• ew. pietruszka lub bazylia (świeże)
Przygotowanie
1. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w grubszą kostkę.
2. Rozgrzewamy na patelni 4 łyżki oleju, następnie wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Często mieszamy, aż do czasu ich zeszklenia.
3. Paprykę myjemy, oczyszczamy z pestek i kroimy w grubszą kostkę. Dodajemy na patelnię i całość często mieszając smażymy ok. 5 minut.
4. Przekładamy wszystko do garnka, dodajemy pomidory z puszki. Całość gotujemy kilka minut.
5. Przy użyciu blendera miksujemy zawartość garnka na krem, doprawiamy do smaku i podgrzewamy do odpowiadającej nam temperatury.
6. Kromki chleba lekko opiekamy, skrapiamy olejemo, posypujemy parmezanem oraz pieprzem zielonym Beach Flower.
7. Zupę nalewamy do talerzy i ozdób według własnych upodobań. Podajemy z ciepłymi grzankami.
Aby go zobaczyć przejdź do strony z najnowszymi komentarzami.