PRZEPIS na zupę krem paprykowo-pomidorową

Składniki (3-4 porcje):

• 3 duże czerwone papryki

• 1 puszka pomidorów pokrojonych Happy Frucht

• 2 średnie cebule

• 4 duże ząbki czosnku

• 4 łyżki oleju Rapso + do skropienia grzanek

• pieprz zielony Beach Flower

• parmezan

• pieczywo na grzanki

• sól, pieprz

• ew. pietruszka lub bazylia (świeże)

Przygotowanie

1. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w grubszą kostkę.

2. Rozgrzewamy na patelni 4 łyżki oleju, następnie wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Często mieszamy, aż do czasu ich zeszklenia.

3. Paprykę myjemy, oczyszczamy z pestek i kroimy w grubszą kostkę. Dodajemy na patelnię i całość często mieszając smażymy ok. 5 minut.

4. Przekładamy wszystko do garnka, dodajemy pomidory z puszki. Całość gotujemy kilka minut.

5. Przy użyciu blendera miksujemy zawartość garnka na krem, doprawiamy do smaku i podgrzewamy do odpowiadającej nam temperatury.

6. Kromki chleba lekko opiekamy, skrapiamy olejemo, posypujemy parmezanem oraz pieprzem zielonym Beach Flower.

7. Zupę nalewamy do talerzy i ozdób według własnych upodobań. Podajemy z ciepłymi grzankami.