PRZEPIS na ryż smażony z warzywami

Składniki:

• 200g ryżu brązowego marki Britta

• 1 cytryna

• 2 marchewki

• 1 cebula

• 1 ząbek czosnku

• 4 łyżki oleju

• 300g zielonego groszku

• 2 łyżki siekanych migdałów

• 4 łyżki tartego sera (parmezan, gouda)

• świeżo mielony biały pieprz

Przygotowanie

Ugotować ryż wg przepisu podanego na opakowaniu z dodatkiem startej skórki z cytryny. Marchew pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. W woku rozgrzać olej, stale mieszając podsmażyć na nim cebulę i ryż. Dodać czosnek, marchewkę i groszek, na koniec domieszać migdały, ser. Doprawić danie solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny.