PRZEPIS na pappardelle z kurczakiem i suszonymi pomidorami

Składniki:

• 200 g gyrosu z kurczaka w przyprawie tureckiej marki Konspol

• 250 g makaronu pappardelle

• opakowanie świeżego szpinaku

• 2 łyżki oliwy

• ½ słoiczka suszonych pomidorów

• 2 ząbki czosnku

• opakowanie śmietany 30%

• kawałek żółtego sera w kostce

• pieprz i sól do smaku

Przygotowanie

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni obsmażamy gyros z kurczaka w przyprawie tureckiej. Równocześnie na drugiej patelni podsmażamy posiekany czosnek, a po chwili dodajemy suszone pomidory pokrojone w paseczki, szpinak i oliwę. Następnie dorzucamy kurczaka, smażymy jeszcze przez około 2 minuty, zalewamy śmietaną 30% i doprawiamy do smaku. Całość mieszamy z makaronem, wykładamy na talerz i posypujemy startym serem.