PRZEPIS na karnawałową sałatkę z rukolą, szpinakiem i grillowanym kurczakiem
Składniki:
• 3 garści Szpinaku młodego marki Eisberg
• 3 garści mieszanki Toscana mix z rukola marki Eisberg
• pierś kurczaka
•sól, pieprz
• zielony ogórek
• 5 pomidorów koktajlowych
• 2 rzodkiewki
• świeżo zmielony kolorowy pieprz do smaku
• oliwa z oliwek
Przygotowanie
Pierś kurczaka opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, wstawić na pół godziny do lodówki. Następnie smażyć ok. 7 minut z każdej strony na patelni grillowej i pokroić w paski. Szpinak i mieszankę sałat z rukolą umieścić w naczyniu. Dodać pokrojonego w plastry ogórka, rzodkiewki i połówki pomidorków. Przyprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Opcjonalnie sałatkę można skropić oliwą z oliwek bądź octem balsamicznym.
Komentarze