PRZEPIS na karnawałową sałatkę z rukolą, szpinakiem i grillowanym kurczakiem

Składniki:

• 3 garści Szpinaku młodego marki Eisberg

• 3 garści mieszanki Toscana mix z rukola marki Eisberg

• pierś kurczaka

•sól, pieprz

• zielony ogórek

• 5 pomidorów koktajlowych

• 2 rzodkiewki

• świeżo zmielony kolorowy pieprz do smaku

• oliwa z oliwek

Przygotowanie

Pierś kurczaka opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, wstawić na pół godziny do lodówki. Następnie smażyć ok. 7 minut z każdej strony na patelni grillowej i pokroić w paski. Szpinak i mieszankę sałat z rukolą umieścić w naczyniu. Dodać pokrojonego w plastry ogórka, rzodkiewki i połówki pomidorków. Przyprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Opcjonalnie sałatkę można skropić oliwą z oliwek bądź octem balsamicznym.