PRZEPIS na sałatkę z brokułami, winogronami i migdałami
Składniki:
• 1 brokuł
• opakowanie kiełbasy krakowskiej podsuszanej light w plastrach marki Konspol
• 5 jaj
• 500 g pieczarek
• pieprz, sól do smaku
• garść migdałów
• garść winogron
• oliwa z oliwek
Przygotowanie
Jaja kurze ugotuj na twardo, odstaw do wystygnięcia i pokrój w kostkę. Brokuł podziel na różyczki i włóż do osolonego wrzątku na 5 minut. Również odstaw do wystygnięcia. Pieczarki opłucz, osusz, pokrój w półplasterki. Następnie usmaż na rozgrzanej, suchej patelni doprawiając do smaku solą i pieprzem. Smaż, dopóki woda z pieczarek nie odparuje. Kiełbasę krakowską podsuszaną light w plastrach marki Konpsol pokrój w kostkę, a winogrona w połówki. Dopraw sałatkę solą i pieprzem do smaku, skrop oliwą z oliwek oraz posyp migdałami.
Komentarze(0)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarsze