PRZEPIS na domowe krakersy z Aldamerem (autorstwa Roberta Muzyczki, szef kuchni DKK)
Składniki:
• 1 szklanka mąki
• 50 g masła
• ½ łyżeczki soli
• 100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
• 4 łyżki kwaśnej śmietany 18%
Przygotowanie
Do mąki dodać sól, zimne drobno pokrojone masło i utarty na grubych oczkach żółty. Wszystko wymieszać, dodać śmietanę i zarobić ciasto. Posypać mąką i cienko rozwałkować, a następnie wyciąć trójkąty. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i grubą słomką do napojów w każdym krakersie wyciąć parę dziurek. Tak przygotowane upiec w piekarniku rozgrzanym do 200oC, aż do ładnego zrumienienia, następnie wyciągnąć i wystudzić.
Aby go zobaczyć przejdź do strony z najnowszymi komentarzami.