PRZEPIS na zupę tajską z awokado
Reklama
Składniki:
• Pierś z kurczaka
• Łyżka masła
• Awokado
• Papryka czerwona
• ½ litra bulionu mięsnego
• Cebula
• Kukurydza z puszki marki Sandra
• Tortilla pszenna marki Sandra
• Kolendra
• Papryczka chili
Przygotowanie
Kurczaka kroimy w większą kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażymy do momentu, aż się zarumieni. Dodajemy pokrojoną paprykę, papryczkę chili i kukurydzę. Podsmażamy przez chwilę, a następnie całość zalewamy bulionem. Gotujemy przez ok. 20 minut. Na koniec dodajemy pokrojone awokado. Podajemy z dużą ilością kolendry i pokrojoną w trójkąty tortillą.
Komentarze(0)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarsze