PRZEPIS na wytrawne gofry

Składniki na gofry:

• 1,5 szklanki mąki pszennej

• 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

• Szczypta soli

• 2 jajka

• ½ szklanki roztopionego masła

• Szklanka mleka

Składniki na dodatki do gofrów:

• Jajko

• Kilka plasterków boczku wędzonego

• Miks sałat

• Pomidorki koktajlowe

• 2 łyżki koncentratu pomidorowego

• 2 łyżki keczupu

• Puszka fasoli Cannellini marki Sandra

• Natka pietruszki

• Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Składniki na gofry dokładnie mieszamy i pieczemy w gofrownicy przez kilka minut. W tym czasie w garnku podgrzewamy fasolę razem z koncentratem pomidorowym i keczupem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni podsmażamy boczek i jajko sadzone. Na talerzu kładziemy gofra, na nim jajko sadzone i boczek. Wykładamy fasolkę w sosie pomidorowym i miks sałat. Dekorujemy pietruszką i pomidorkami koktajlowymi.