PRZEPIS na wytrawne gofry
Składniki na gofry:
• 1,5 szklanki mąki pszennej
• 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
• Szczypta soli
• 2 jajka
• ½ szklanki roztopionego masła
• Szklanka mleka
Składniki na dodatki do gofrów:
• Jajko
• Kilka plasterków boczku wędzonego
• Miks sałat
• Pomidorki koktajlowe
• 2 łyżki koncentratu pomidorowego
• 2 łyżki keczupu
• Puszka fasoli Cannellini marki Sandra
• Natka pietruszki
• Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
Składniki na gofry dokładnie mieszamy i pieczemy w gofrownicy przez kilka minut. W tym czasie w garnku podgrzewamy fasolę razem z koncentratem pomidorowym i keczupem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni podsmażamy boczek i jajko sadzone. Na talerzu kładziemy gofra, na nim jajko sadzone i boczek. Wykładamy fasolkę w sosie pomidorowym i miks sałat. Dekorujemy pietruszką i pomidorkami koktajlowymi.
Komentarze(0)
Pokaż: