PRZEPIS na frittatę z marynowanymi pieczarkami
Reklama
Składniki:
• 4 jajka
• 2 łyżki mleka
• Ząbek czosnku
• Łyżka masła
• Tarta mozzarella
• Pomidorki koktajlowe
• Szpinak
• Marynowane pieczarki marki Sandra
• Liście bazylii
• Sól, pieprz
• Cebula
Przygotowanie
Na maśle podsmażamy szpinak, pokrojone pomidorki, bazylię, posiekany czosnek i cebulkę. W oddzielnym naczyniu mieszamy mleko z jajkami, doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy na patelnię i mieszamy z warzywami. Dodajemy pokrojone pieczarki i mozzarellę. Przez chwilę podsmażamy, po czym wkładamy do piekarnika (razem z patelnią) na ok. 15 minut.
Komentarze(0)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarsze