PRZEPIS na zapiekankę naleśnikową z granatem i płatkami

Składniki na naleśniki:

• 3/4 szklanki mąki

• 3/4 szklanki mleka

• 2 jajka

• łyżka oleju rzepakowego

Składniki na masę do zapiekania:

• 0/5 szklanki mleka

• 2 jajka

• 2 łyżki płynnego miodu

Dodatkowo:

• szklanka płatków zbożowych Lubella Choco Muszelki

• 8 łyżek kremowego twarożku

• pół łyżeczki masła do natłuszczenia formy

• granat

Przygotowanie

Składniki na naleśniki zmiksować i smażyć na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Każdy naleśnik posmarować twarożkiem. Zwinąć i pokroić w plastry. Powstałe roladki ułożyć w niewielkim, lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Przestrzeń między naleśnikami wypełnić płatkami zbożowymi. Mleko roztrzepać z jajkami oraz miodem. Zalać naleśniki. Piec około 25 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe, posypane pestkami granatu.