PRZEPIS na sałatkę z grillowanym burakiem cukrowym
Składniki:
• 1/2 obranego i ugotowanego buraka cukrowego
• suszony tymianek
• olej do smażenia
• 1 awokado
• roszponka
• 50 g dojrzewającego sera koziego
Sos:
• 50 ml octu balsamicznego
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 3 łyżki cukru DIAMANT
• 1 łyżka soku z limonki
• 1 łyżka musztardy francuskiej
• sól
Przygotowanie
Ocet balsamiczny i cukier mieszamy w rondelku, następnie gotujemy, aż zgęstnieje. Studzimy. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy.
Buraka kroimy na ok. 0,5 cm plastry, posypujemy je suszonym tymiankiem i delikatnie smarujemy olejem. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej, po kilka minut z każdej strony. Awokado kroimy w plastry, ser również.
Na talerzu układamy roszponkę, awokado, ser kozi, grillowane plastry buraka cukrowego. Całość polewamy sosem.
Komentarze(0)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarsze