PRZEPIS na zupę miso z sezamem
Reklama
Składniki:
• 1 opakowanie tofu
• 1 opakowanie makaronu sojowego
• 1 kg pieczarek
Reklama
• 20 g wodorostów wakame
• 1 cebula dymka
• 3 łyżki pasty miso
• 2 łyżki sosu sojowego
• 200 g Sezamu Bakalland
• Pęczek szczypiorku
Przygotowanie
Do garnka wlewamy 3 litry wody, dodajemy pastę miso oraz sos sojowy. Do tak przygotowanego, podgrzanego bulionu przekładamy pieczarki w całości i gotujemy przez kilka minut. Tofu kroimy w kostkę, cebule w kawałki, a makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do miseczek rozkładamy makaron, tofu oraz cebulę, zalewamy bulionem i posypujemy szczypiorkiem oraz sezamem.
Komentarze(0)
Pokaż: