PRZEPIS na burrito po polsku
Reklama
Składniki:
500g mięsa mielonego,
1 duża cebula,
wołowa kostka rosołowa,
warzywna kostka rosołowa,
puszka czerwonej fasoli w zalewie,
puszka białej fasoli w zalewie,
kukurydza konserwowa,
koncentrat pomidorowy (słoiczek),
przyprawy: zioła prowansalskie, bazylia, oregano.
Przygotowanie
Mięso mielone wraz z cebulą usmażyć na suchej patelni. Uwaga! Trzeba je często mieszać, żeby się nie przypaliło. W garnku zagotować 250ml wody i wrzucić kostki rosołowe. Kiedy wywar zacznie wrzeć, dodawać do niego kolejno: mięso z cebulą, kukurydzę i fasole (razem z zalewą!). Potem gotować przez kilka minut na małym ogniu. Na koniec dodać koncentrat i przyprawy. Ponownie zagotować.
Smacznego!
Komentarze