PRZEPIS na omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi
Reklama
Składniki
• 1,5 szklanki Płatków Lubella Corn Flakes pełnoziarniste
• 6 jajek
• 100 g żółtego sera tartego na grubych oczkach
• 100 g kukurydzy z puszki
• Szczypiorek
• 1 czerwona papryka
• Mały kawałek pora
• Sól, pieprz
• Masło
Przygotowanie
Jajka wybijamy i mieszamy. Dodajemy do nich żółty ser, kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek. Następnie, dodajemy szklankę płatków pełnoziarnistych i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.
Komentarze