PRZEPIS na lekką zupę z makaronem
Reklama
Składniki:
• Międzybrodzki Makaron świderek – 250 g
• Skrzydełka kurczaka – 2 szt.
• Marchew – 3 szt.
• Fasola zielona – ok. 300 g
• Natka pietruszki• Przecier pomidorowy – 3 łyżki
• Sól, pieprz
Przygotowanie
Wszystkie składniki dokładnie myjemy. Do osolonej wody wkładamy skrzydełka. W międzyczasie obieramy marchewkę, odcinamy końcówki fasoli. Po chwili od zagotowania dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i fasolę. Następnie gotujemy na wolnym ogniu. Po ok. 15 min. dorzucamy makaron i gotujemy al dente. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotową zupę wykładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Komentarze