Kotlety mielone z mizerią - PRZPIS
Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 1 biała cebula
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 jajko
- Sos sojowy Kikkoman
- TABASCO® Original
- Olej rzepakowy
- 2 zielone ogórki
- 100g śmietany 18%
- Koper
- Cytryna
- Sól i cukier
- TABASCO® Green
Przygotowanie
Cebulę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na oleju aż będzie rumiana. Mięso mielone wyrób na jednolitą masę z jajem, cebulą i bułką, dopraw sosem sojowym Kikkoman i kilkoma kroplami TABASCO® Original . Uformuj zgrabne kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na oleju rzepakowym na złoty kolor, po czym wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tym czasie przygotuj mizerię: ogórki pokrój w cienkie plasterki i połącz ze śmietaną, wymieszaną uprzednio z TABASCO® Green, sokiem z cytryny, odrobiną soli i cukru, posyp świeżo siekanym koperkiem. Kotlety serwuj z puree ziemniaczanym i mizerią.
Aby go zobaczyć przejdź do strony z najnowszymi komentarzami.