Sałatka z arbuzem serem feta - PRZEPIS

Składniki:

  • 1/2 arbuza,
  • 1 opakowanie sera feta,
  • pół opakowania ziaren słonecznika,
  • garść rukoli,
  • garść szpinaku,
  • oliwa z oliwek,
  • paczka czipsów Crispy Natural – Chrupiące Plasterki Truskawki,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie

Schłodzony w lodówce arbuz należy pokroić na kawałki. Rukolę i szpinak umyć, osuszyć listki i połączyć z arbuzem, dodając do smaku odrobinę oliwy z oliwek oraz sól i świeżo zmielony pieprz. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, dzięki czemu ziarenka będą mieć wyjątkowy aromat. Dodać ostudzony słonecznik do mieszanki arbuza, rukoli i szpinaku, wymieszać. Do sałatki dodać fetę – pokruszoną lub pokrojoną w kostkę, wedle upodobań. Schłodzić całość w lodówce. Przed podaniem sałatkę posypać Chrupiącymi Plasterkami Truskawki Crispy Natural.

Sałatka gotowa! Do tego szklanka lemoniady, leżak w ogrodzie, ulubiona książka i można  w pełni rozkoszować się wakacjami oraz wspaniałą, letnią pogodą.