Sałatka z kaszy kuskus - PRZEPIS
Reklama
Składniki:
- Kasza kuskus – 1 szklanka
- Ogórek zielony – 1 szt.
- Ser feta – 100g
- Orzechy włoskie
- Pietruszka – do ozdoby
Składniki dresingu:
- Olej rzepakowy – Quicker
- Cytryna
- Sól i pieprz
- Cukier
Przygotowanie:
- Kaszę kuskus wsypujemy do miski i zalewamy wrzącą wodą ponad poziom kaszy, całość odstawiamy na moment, aż kasza wchłonie całą wodę (możemy kaszę odrobinę posolić).
- Ogórek myjemy i kroimy w cienkie plasterki, a ser feta w drobną kostkę.
- Orzechy włoskie po sparzeniu i obraniu ze skorupki posiekaj na drobniejsze cząstki.
- W osobnym naczyniu przygotuj dresing: 3 łyżki oleju rzepakowego marki Quicker, do tego kilka kropli soku z cytryny, sól, pieprz oraz szczypta cukru.
- Wszystkie składniki wraz z ostudzoną kaszą wrzuć do jednej miski i dokładnie wymieszaj, polej dresingiem i ponownie wymieszaj.
- Na górę możesz położyć kilka orzechów włoskich i listków pietruszki do ozdoby.
Smacznego!
Komentarze (2)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarsze2. Orzechy sparza się po wyjęciu ze skorupki (nie przed) w celu zdjęcia łuski (skórki)