Racuchy serowe - PRZEPIS
Reklama
Racuchy serowe - SKŁADNIKI:
- Mąka Lubella Puszysta Tortowa (2 szk.)
- Serek homogenizowany waniliowy (400 g)
- Jajka (4 szt.)
- Proszek do pieczenia (1 op.)
- Cukier waniliowy (2 łyżki)
- Szczypta soli
- Ocet (30 g)
- Cukier puder
- Olej do smażenia
Racuchy serowe - PRZYGOTOWANIE
Ser mieszamy z jajkami i cukrem, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenie i solą. Mieszamy bardzo dokładnie by nie powstały grudki i odstawiamy masę na ok. 20 minut. Rozgrzewamy olej w garnku lub frytkownicy do 170 stopni. Ciasto nabieramy łyżką do lodów zanurzoną w oleju. Racuchy smażymy z każdej strony, aż będą jasno brązowe. Następnie wyjmujemy je na kratkę lub papierowy ręcznik i posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze(1)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarsze