Zupa serowa z szynką i chilli - PRZEPIS (poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy)
Reklama
Składniki dla 4 osób:
- 150 g szynki konserwowej,
- 3 opakowania kremowego serka topionego MSM Mońki (3x100 g),
- 300 ml słodkiej śmietanki 18%,
- 1 łyżeczka masła,
- 3 średnie pomidory,
- ¼ łyżeczki płatków chilli do smaku,
- 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej,
- orzechy włoskie łuskane
Przygotowanie
Szynkę pokroić w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażyć na maśle. Całość przełożyć do rondelka. Dodać serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia często mieszając. Następnie przełożyć do miseczek i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
Komentarze