Składniki:
- Międzybrodzki Makaron gwiazdka – 250g
- Bakłażan – 3 szt.
- Cebula – 2 szt.
- Masło – 3 łyżki
- Czosnek – 4 ząbki
- Sól, pieprz, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bakłażany przekrawamy wzdłuż, z 3ch wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedną połówkę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą. Dokładamy makaron i pokrojony czosnek. Całość doprawiamy do smaku. Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych połówek bakłażana i pieczemy na blaszce w 180 st.C przez ok 30 minut.
Przepis poleca: firma Międzybrodzki Makaron, a przygotował go Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka.
Aby go zobaczyć przejdź do strony z najnowszymi komentarzami.