Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron gwiazdka – 250g
  • Bakłażan – 3 szt.
  • Cebula – 2 szt.
  • Masło – 3 łyżki
  • Czosnek – 4 ząbki
  • Sól, pieprz, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bakłażany przekrawamy wzdłuż, z 3ch wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedną połówkę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą. Dokładamy makaron i pokrojony czosnek. Całość doprawiamy do smaku. Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych połówek bakłażana i pieczemy na blaszce w 180 st.C przez ok 30 minut.

Przepis poleca: firma Międzybrodzki Makaron, a przygotował go Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka.