Chłodnik pomidorowy PRZEPIS
Reklama
Składniki:
- 0,75 litra wody mineralnej niegazowanej,
- 1 słoiczek koncentratu pomidorowego Tarsmak,
- 1 świeży ogórek,
- 1 papryka świeża czerwona,
- 1 papryka świeża żółta,
- 3 ząbki czosnku,
- 100 ml białego wina,
- zioła prowansalskie,
- sól, pieprz, cukier do smaku.
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Część ogórka i papryki pokroić w drobną kostkę, a resztę dokładnie zmiksować z wodą, koncentratem, winem i czosnkiem. Dodać zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier do smaku i pokrojone wcześniej w kostkę warzywa. Wymieszać, dobrze schłodzić. Podawać z tostami czosnkowymi.
Komentarze(2)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarsze