Szczaw kojarzy się przede wszystkim z zupą szczawiową, jednak jego kwaśne listki z powodzeniem możemy dodawać do innych potraw. Doskonale smakuje jako dodatek do omletu z żółtym serem.
Reklama
Składniki:
4 jajka
50 g liści szczawiu
3-4 łyżki startego sera żółtego Gouda MSM Mońki
2-3 łyżki oliwy
sól, pieprz
Wykonanie
Jajka wbijamy do miski i doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty ser Gouda. Szczaw myjemy, odrywamy łodyżki, zwijamy w rulony i kroimy w cienkie paseczki. Podsmażamy na odrobinie oliwy aż zmięknie. Dodajemy jajka i całość mieszamy. Omlet smażymy na małym ogniu aż spód się zarumieni, po czym przewracamy na drugą stronę. Gotowy omlet posypujemy startym serem i doprawiamy pieprzem.
Reklama
Smacznego!
Komentarze(0)
Pokaż: