Odświeżamy polskie smaki: przepis na kapuśniak z sosem sojowym i chili

| Aktualizacja:

Dobrze znane dania nie muszą wciąż smakować tak samo. Dzięki współpracy marek TABASCO® i Kikkoman oraz Grzegorza Łapanowskiego powstały ciekawe przepisy, które mogą stać się inspiracją do kulinarnych poszukiwań, tworzenia nowych smakołyków, wyzwalania inwencji w komponowaniu nowych lub modyfikowania już znanych potraw. Oto, jak w prosty sposób odświeżyć doskonale znany smak kapuśniaku.

wróć do artykułu
  • ~Ania
    (2013-03-04 11:54)
    nie chodzi o to że babcia dawała s.sojowy do zupy, tylko ze teraz mamy możliwość go dodać, pogłębiając tym jego smak
  • ~sarmata
    (2013-03-01 23:32)
    ...ej .łza się w oku kręci jak sobie przypomnę ten babci kapuśniak (wg przepisu jej prababci)- był sos sojowy,chili,odrobina trufli...dziadek lubił dodać nieco wasabi ale w Wielkim Poście zamiast prosciuto zwykł był dodawać krewetki lub małże św. Jakuba... ach te staropolskie smaki...!

Może zainteresować Cię też: