Składniki

•    250 g makaronu spaghetti

•    250 g krewetek

•    1 opakowanie pomidorów krojonych Pudliszki w kartonie

•    1 ostra papryczka

•    4 ząbki czosnku

•    2 łyżki natki pietruszki

•    4 łyżki oliwy

•    sól

•    pieprz czarny do smaku

Przygotowanie

1.    W garnku zagotowuj wodę. Obficie posól i włóż makaron. Ugotuj al dente.

2.    Na patelnię wlej olej, dodaj pokrojony w plasterki obrany czosnek i poszatkowaną papryczkę.

3.    Gdy się podgrzeją, dodaj krewetki. Smaż szybko z obu stron, do czasu, aż staną się różowe. Dodaj opakowanie pomidorów krojonych Pudliszki. Podgrzej do zagotowania. Dopraw solą oraz czarnym pieprzem do smaku. Dodaj odcedzony makaron. Mieszaj przez chwilę tak, aby sos obtoczył makaron.

4.    Posyp pietruszką i podaj.