Marynowany grillowany bakłażan

Składniki

1 bakłażan
1 ząbek czosnku
4 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
Kilka pomidorków koktajlowych
Świeży tymianek
Przyprawa Grill klasyczny KAMIS
1 łyżka Mausztardy Sarepskiej KAMIS

Przygotowanie

Bakłażana pokroić w plastry grubości ok. 5 mm. W moździerzu rozgnieść czosnek, wymieszać go z musztardą i powoli, cały czas mieszając dolewać oliwę. Na koniec dodać sok z cytryny i doprawić przyprawą Grill klasyczny KAMIS. Gotową marynatą zalać bakłażana. Piec na rozgrzanym grillu z obu stron po 2-3 minuty. Upieczone plastry przełożyć do naczynia z pokrywką i odstawić do ostygnięcia. Pomidorki pokroić w plastry. Przełożyć nimi ostudzone plastry bakłażana, udekorować tymiankiem i podawać.

>>> Czytaj także: Grilluj na zielono! Sałatka z grillowanych warzyw