Zielona sałatka z grillowanych warzyw

Reklama

Składniki

Główka sałaty rzymskiej
Pęczek szparagów
Pęczek dymki
4 łyżki oleju
Na sos:
2 łyżeczki miodu
1/2 szklanki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka octu winnego
Sok z połowy cytryny
Przyprawa grill klasyczny KAMIS
Sos Sałatkowy Prowansalski KAMIS Fit up!










Przygotowanie

Warzywa umyć, osuszyć. Szparagi obrać. Sałatę pokroić na ćwiartki, cebulki i szparagi na pół. Warzywa ułożyć na półmisku i polać marynatą przygotowaną z oleju wymieszanego z przyprawą Kamis Grill Klasyczny. Piec warzywa na grillu z obu stron po 3-4 minuty. Miód wymieszać z oliwą, octem i sokiem z cytryny. Doprawić przyprawą Sos Sałatkowy Prowansalski Kamis Fit up! Dodać zmiażdżony czosnek i wymieszać. Powstałym sosem zalać warzywa.

>>> Czytaj także: Mięso dla macho, warzywa dla słabeuszy? Oto „dyskryminacja” w kuchni!