Przyprawaj mięso wedle uznania, a jeśli chcesz mieć większą pewność, sukcesu, skorzystaj z jednej z mieszanek ziół i przypraw, których obecnie pełno jest na rynku. Warto sięgnąć również po musztardę. O czym trzeba pamiętać: lepsze efekty od przyprawiania mięsa bezpośrednio przed przyrządzaniem, daje marynowanie. Im dłużej marynujesz, tym bardziej mięso przesiąka smakiem i aromatem wybranych przypraw.

Reklama


Marynowane filety z kurczaka

Składniki

2 filety z kurczaka
150 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka musztardy rosyjskiej KAMIS
Przyprawa do drobiu KAMIS Fit up!


Przygotowanie

Filety umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Jogurt wymieszać z musztardą i przyprawą do drobiu KAMIS Fit up! Powstałą marynatą zalać mięso i odstawić na pół godziny. Następnie grillować z obu po około 5 minut. Podawać z sałatką z rukoli i pomidorów.

>>> Czytaj także: Jak jeść smacznie i pozostać szczupłym? Radzą słynni szefowie kuchni