PRZEPIS na burgery z szarpanymi kotlecikami sojowymi

Reklama

Składniki:

  • 4 bułki do burgerów
  • kotlety sojowe (1 paczka)
  • bulion warzywny
  • sos sojowy
  • papryka wędzona w proszku
  • cebula czerwona
  • cynamon i kmin rzymski
  • sól i pieprz
  • 1 pomidor
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 1 sałata
  • sos Roleski – Street Food do Hamburgerów i Hot Dogów

Przygotowanie

  • Kotleciki moczymy w bulionie przez około 30-40 minut, następnie odsączamy ręcznikami papierowymi i kroimy w paseczki.
  • Na maśle szklimy czerwoną cebulę pokrojoną w piórka.
  • Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pokrojone kotleciki i doprawiamy sosem sojowym, łyżeczką wędzonej papryki, szczyptą cynamonu, szczyptą kminu rzymskiego solą i pieprzem.
  • Smażymy 3-4 minuty na brązowy kolor.
  • Bułki do burgerów smarujemy sosem, układamy sałatę, ser, pomidora i kotleciki, a następnie polewamy sosem i kładziemy górną bułkę.