PRZEPIS na gnocchi z chorizo, musztardą miodową, serem Maasdamer i prażonymi pestkami

Reklama

Składniki (na danie dla 2 osób):

  • ser żółty w plastrach Hochland Maasdamer 4 plastry
  • gnocchi 200 g
  • kiełbasa chorizo 120 g
  • cebula 1/2 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • pomidory 100 g
  • musztarda miodowa 2 łyżki
  • śmietana 18% 100 ml
  • oliwa
  • pestki słonecznika 5 g
  • pestki dyni 5 g
  • sól, pieprz
  • papryka wędzona

Przygotowanie

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie ok. 2 minuty, dodajemy paprykę wędzoną, sól, pieprz, czosnek pocięty w plasterki i kiełbasę chorizo, również pociętą w plasterki. Po upływie ok. 3 minut, dodajemy musztardę i połówki pomidorów, podlewamy śmietaną i gotujemy przez kolejne 3 minuty. Gnocchi gotujemy 4 minuty w osolonej wodzie, odcedzamy i przekładamy do sosu. Trzy plasterki sera Maasdamer kroimy w kostkę, dodajemy do sosu, a 1 plasterek kroimy w paski i dekorujemy nim potrawę ułożoną na talerzu. Pestki prażymy na suchej patelni i posypujemy nimi nasze danie.

Smacznego!