PRZEPIS na sałatkę z pieczonego łososia z chilli z pomarańczą i pietruszką

Reklama

Składniki:

  • Opakowanie pieczonego łososia z chilli Fjord Fiskursson (120g ryby)
  • 1 pomarańcza
  • Pół pęczka pietruszki
  • ½ główki sałaty rzymskiej
  • Sok z cytryny
  • Łyżka sosu sojowego
  • Łyżeczka oliwy
  • Kolorowy pieprz

Przygotowanie

Pokroić sałatę w kostkę, dodać posiekaną pietruszkę i wymieszać w misce. Pomarańcz obkroić ze skóry i wykroić z błonek. Całość umieścić w misce, do środka dodać również „pokruszonego” pieczonego łososia. Osobno w filiżance czy miseczce połączyć oliwę, sos sojowy i sok z cytryny. Po połączeniu smaków, polać sałatę i wymieszać. Oprószyć kolorowym pieprzem. Idealne jako ekspresowe śniadanie lub lunch!