Przepis na 6 porcji

Przygotowanie: 30 minut

Składniki: 60 dag upieczonego schabu, 6 jajek na twardo, cebula, 5 łyżek majonezu, 4 łyżki jogurtu, łyżka chrzanu, szklanka bulionu warzywnego, łyżeczka żelatyny, 2 łyżki szczypiorku, sól, pieprz

Do dekoracji: plasterki ugotowanej marchwi, szczypior, natka pietruszki

Reklama

Jogurt wymieszać z majonezem. Dodać posiekane jajka, startą i sparzoną na sicie cebulę i szczypiorek. Doprawić chrzanem, solą i pieprzem. Schab pokroić na 12 plastrów. 6 plastrów posmarować farszem, przykryć pozostałymi plastrami i docisnąć. Ułożyć na półmisku. W gorącym bulionie rozpuścić żelatynę, ostudzić i posmarować schab. Udekorować i schłodzić.

Reklama

Porcja: ok. 420 kcal