PRZEPIS na zapiekankę z jajek

Składniki:

• 12 jajek

• 100 ml mleka

• 6 plastrów polędwicy wędzonej z kurczaka Konspol Natura

• 1 zielona papryka

• 1 czerwona papryka

• 1 cebula

• 100 g pieczarek

• 200 g sera żółtego

• szczypta soli

• szczypta pieprzu

Przygotowanie

W misce łączymy ze sobą jajka i mleko. Dokładnie mieszamy i przelewamy do naczynia żaroodpornego. Kroimy zieloną i czerwoną paprykę w małe kostki i dodajemy do masy. Kroimy polędwicę wędzoną z kurczaka w plasterki, cebulę w piórka. Łączymy ze sobą składniki i posypujemy całość żółtym serem. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i wkładamy do rozgrzanego do 230 stopni Celsjusza piekarnika na 15 minut.