CO CI BĘDZIE POTRZEBNE?

15 dkg czarnych jagód

1,5 szkl mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/4 łyżeczki sody oczyszczonej

5 dkg płatków migdałowych

2 jajka

15 dkg cukru pudru (3/4 szklanki)

cukier waniliowy

15 dkg (3/4 kostki) masła

10 łyżek (1/3 szklanki) mleka

JAK JE PRZYGOTOWAĆ?

Włożyć do jednej miski wszystkie składniki (oczywiście oprócz jagód). Zmiksować dokładnie i na końcu dodać jagody, po czym delikatnie wymieszać z ciastem. Włożyć masę do foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku - wystarczy 190 stopni C. Pod koniec pieczenia babeczki muszą być wyrośnięte i rumiane. Można przyozdobić je czapeczką z bitej śmietany!

________________________

NIE PRZEGAP:

>>> Oto prawdziwa bomba kaloryczna
>>> Niewolnica na weekend
>>> Poncz z winogron, czyli perła z lamusa